Essie Rosa Bandet 2016

ESSIE, Jenni tipsar, Naglar / Permalink / 13
 
 
Pinktober is here my darlings! Självklart är Essie urfina även i år och skapar en rosa bandet-kollektion, de är nu inne på sitt 14:e år med denna tradition. You go. 
 
Varje dag drabbas 20 kvinnor av bröstcancer. Detta innebär att var nionde kvinna drabbas. Essie har detta år valt ut några av sina mest populära rosa nagellack och bildat en kollektion som de kallar "Rosa kollektionen" där 10 kr från varje sålt nagellack går till Cancerfondens rosa bandet-kampanj under oktober månad. Ett underbart sätt att stödja rosa bandet på tycker jag - att unna sig själv (eller varför inte ge bort) ett snyggt rosa nagellack och samtidigt kunna bidra till något så himla viktigt. 
 
Här har ni de sex noggrant utvalda nyanserna. Mina personliga favoriter är Romper room, Status symbol och Bachelorette bash. 
 
 
Nytt för årets rosa kollektion är den limiterade produkten "Gel setter 3D pop tint", Essies storsäljande gel-topplack nu med färgpigment. Det bidrar med extra färgdimension och glans ovanpå vilket nagellack som helst!   
 
 
Här har jag swatchat nagellacken utan och med Gel setter 3D Pop tint. Bilderna visar inte så stor skillnad tyvärr, men tittar ni noga syns det att nyanserna blev något "kallare" och glansigare med överlacket på. Really nice.
 
Tänkte även upplysa er med 5 fakta ni antagligen inte kände till om bröstcancer: 
 
♥  Cirka 95% av alla kvinnor som drabbas är 40 år eller äldre.
Dödsfall relaterat till cancer har minskat i sin helhet under de senaste tjugo åren, likaså gäller dödsfall inom bröstcancer. Detta tack var det bättre screening, tidigare upptäckter, ökad medvetenhet och nya behandlingsalternativ. Vilket bevis på att vi verkligen kan förändra genom att upplysa varandra och fortsätta bidra allt vi bara kan! 
♥ Var nittonde sekund blir någon diagnosisterad med bröstcancer någonstans i världen. 
♥ Män kan också få bröstcancer även om det är ovanligt. Drygt ett 40-tal män i Sverige får varje år denna diagnos. Behandling och prognos är desamma som vid bröstcancer hos kvinnor.
♥ Smärta och ömhet i brösten är inte vanliga symtom vid bröstcancer utan har oftast helt normala hormonella orsaker... Kan vara skönt att veta! 
 
 
 
Hoppas ni ser till att bidra till rosa bandet-kampanjen denna månad på ett eller annat sätt så vi kan hjälpas åt att bekämpa denna hemska sjukdom! ♥♥♥ tillsammans är vi starka. Fuck cancer
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Så bra inlägg!

#2 - - Netti Starby:

Jättebra och så fina färger! :-D Kramis

#3 - - Sofie:

Fina färger och så bra att bidra till rosa bandet!

#4 - - Alice:

Så himla vackra färger 😍💕

#5 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

så himla bra och dessutom snygga färger

#6 - - Henrietta:

Så bra inlägg och såå fina färger!

#7 - - Julia Svensson:

Åh så himla fina!!

#8 - - Julia:

Så bra och jättefina färger :)

#9 - - MALIN:

Sååå bra och viktigt att lyfta fram detta! Kram

#10 - - Amanda Forsman:

Så bra, och ääälskar alla färger!

#11 - - N a t h a l i e:

Sååå himla viktigt och bra! Underbara färger :D Kram

#12 - - Jeanette:

Så fina färger och så bra av Essie att göra detta! Ska absolut köpa ett lack :)

#13 - - Paulina, Skönhetsbloggare:

Men alltså! Herregud vilka söta lack :D

Till top