Jenni tipsar: räddningen för vintertorr hud!

Hudvård, Jenni tipsar, Nordicfeel, The body shop / Permalink / 1
 
Vinterkylan har verkligen slått på stort i år, min hud har aldrig känts så kaotisk. "Vad är det här för prickar? Kommer min panna flagna bort?" är frågor jag ställt mig framför spegeln tills dessa räddare kommit in i min vardagsrutin. Tycker det vore taskigt att inte dela med mig av guldklimparna som gjort min hud mer än duglig igen... Alla dessa är nya produkter som jag aldrig testat på förut, men aldrig kommer genomgå ett vinterhalvår utan igen! 
 
 
När min hy var som mest utslagen (misstänker att jag har faktiskt är lite allergisk mot kyla, man kan nämligen vara det! Perfekt att jag bor i Norrland då...) hittade jag denna på Nordicfeels hemsida, men vågade inte ropa hej innan jag testat den. Kändes som att ingenting kunde rädda mina kylskador... Men tydligen! Redan vid första tvätten så hade jag fallit pladask.
 
Detta är alltså en ansiktsvätt anpassad för torr och känslig hud (finns för andra hudtyper också) och sheasmöret är nog det som tillför den fantastiska doften och känslan i denna produkt. Önskar jag kunde låta er dofta på den genom skärmen. Min hud har aldrig mått så bra efter mina kvällsliga ansiktstvättar som av denna, känner mig så oerhört ren och återfuktad efteråt! Den lyckades även svepa bort mitt ögonsmink när jag testade det här om dagen, vilket betyder att produkten rengör effektivt trots sin milda känsla. Har du känslig och torr hud rekommenderar jag dig verkligen varmast att testa Clearasil Gentle foaming cleanser, som blivit mitt ansiktes nya bästa vän. For real. 215 kr/215 mlNordicfeel.se. Produkten får ♥♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥ hjärtan från mig!
 
 
Eucerins nya, som vanligt oparfymerade, Aquaphor Soothing skin balm ska vara en räddare i nöden för allt från väldigt torr till sprucken hud. Produkten har enormt många användningsområden, vilket gör den unik! Går att använda på vilken torr kroppsdel som helst, men även för att exempelvis hålla ögonbrynen på plats eller som higlighter. Snacka om multitasking på en ny nivå haha. Jag har endast hunnit testa produkter på mina torra punkter i ansiktet och måste säga att den är enormt, enormt fuktgivande och fet.
 
Krämen stödjer hudens egna förnyelseprocess samt reparerar och stödjer läkningsprocessen. Fungerar som ”en andra hud” för skadade områden, och även som en skyddande barriär i fuktig miljö. Konsistensen är vaselinkänsla - vilket gör att man endast använder den på extra utsatta ställen, helst inte i hela ansiktet efter egen erferenhet. Denna produkt skulle vara först att hamna i min necessär inför en skid-men även solsemester! Effektivaste fuktgivaren med så många användningsområden. Eucerin Aquaphor soothing skin balm finns att köpa på Apoteket och kostar ynka 89 kr/40ml. Produkten får ♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥ hjärtan från mig! (Gillar den starkt, men är inte fullkomligt kompis med konsistensen) 
 
 
 
En nyhet i The body shops perfekta vinterhudsräddarserie Hemp är "Rescue balm". Det kommer i en söt plåtask med citatet "Hemp is hope, not dope" vilket jag tyckte var småcharmigt haha. Hemp-serien var min stora favorit förra vintern och därför var denna lilla nykomling enormt välkommen till min nya hudvårdsrutin. Även denna fungerar på extra torra partier så som torra armbågar och knän - jag har faktiskt börjat applicera Rescue balm på min (tidigare) flagniga panna, med mycket goda resultat! Balsamet påminner mycket om Eucerins Aquaphor som jag skrev om ovan, men går in i huden lite fortare samt doftar hampa. The body shop Hemp Rescue balm kostar 225kr/100 ml. Produkten får ♥♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥ hjärtan från mig! (Full kompott tack var det inte FÖR klibbig i konsistensen) 
 
Hoppas detta kunde hjälpa någon där ute med samma, besvärliga vinterhud ♥
Till top