Ny kategori: Inre skönhet! - Smärta är relativt

Inre skönhet / diskussion, hälsa, inspiration, motivation, psykologi, skönhet / Permalink / 14
EDIT: Min mormor har hastigt gått bort. Hon var min närmaste modersgestalt och det är en mycket stor sorg för mig att bearbeta - därav har jag inte krafter till mycket annat nu. Jag är snart tillbaka. Tack på förhand för all förståelse ♥

Jag har länge planerat att utveckla min blogg för en ännu mer "egen" skönhetsblogg. Göra den intressant för många fler. Funderat tills jag kokat på hur jag ska få in mer djup i det hela. Jag är väldigt, väldigt intresserad av psykologi och tankesätt/fakta som kan förbättra livet. Jag jobbar med människor, planerar att bli psykoterapeut och läser på en hel del under min fritid. Det är min andra passion helt enkelt. Har insett att mycket av det jag tänker på säkert skulle gynna er, mina kära läsare, och därför fick jag en snilleblixt... Det är väl självklart vi ska ha kategorin "Inre skönhet" här på bloggen! För det är minst lika viktigt i min värld.
 
Äntligen hittade jag ett sätt att få den att passa in här, min andra passion. Äntligen får jag knyta ihop säcken och göra min skönhetsblogg till ett riktigt Jennisbeauty där vi bokstavligen kan bli vackrare människor. För en människa med ett vackert yttre men en dålig insida kommer inte långt. Så välkomna till den enda skönhetsbloggen där vi snackar mycket inre skönhet också. Det är väl äkta skönhet om något? ♥
 
Vi börjar direkt! 
 
 

En handskriven rubrik på ett fotograferat papper kommer bli denna kategoris igenkännedom. Kul va? 

Vi har nog alla i livet korsat vägar med frasen ”tänk på barnen i Afrika” under dålig matlust vid middagsbordet eller ”bit ihop nu, det finns de som har det värre” då man gråtit över något som känts livsavgörande för en själv. Visst, tanken på barnen i Afrika är mycket god. Jag har personligen funderat mycket över hur jag kan klaga på maten då vissa inte har tillgång till någon alls? Eller varför trettionio graders feber känns som jordens undergång när jag ligger i sängen och kallsvettas, medan det finns sjukdomar och livsöden som är miljoner gånger värre? Jag ser det varenda dag på jobbet. Det är liksom verklighet, att många har det så mycket värre. Precis överallt. För en kort stund är jag sams med faktumet, nästa dag klagar jag över något nytt ”i-landsproblem” eller gråter över min hund som dog för fem år sedan medan någon annans pappa gick bort idag. Känner mig dum när jag tänker tanken, men det lindrar i långa drag ändå inte min egna sorg. Det hade varit enkelt om man alltid kunde anpassa hur man upplever smärta utifrån en magisk skala, att den kändes mindre då anledningen var "liten." Men denna skala är egentligen alldeles ointressant och irrelevant. För vi människor fungerar inte så, inte långsiktigt. Smärta är en subjektiv upplevelse, det är bara du själv som upplever din smärta och ingen annan kan faktiskt känna hur skon skaver för dig. Dessutom sitter samma sko olika på alla. Precis som du aldrig hundraprocentigt kan föreställa dig hur någon annans smärta känns, hur mycket vi än stundvis försöker det.

Jag blir ärligt talat matt då människor jämför smärta med smärta, det finns andra sätt att väcka optimism och empati på. Inte genom att förminska och förstora. Har man ont, vare sig det är fysiskt eller mentalt, spelar det alltid roll och där med basta liksom. Om din kollega blev utbränd av en arbetstakt du klarat av i femton år, än så? Förmodligen var det något som utlöste detta som du inte kan relatera till. Våra livsöden och unika psyken står för hur mycket var och en kan ta och klarar av. Om din storasyster klagar dagarna i ända på penicillinkuren mot förkylningsviruset som är så mycket enklare att bota än lungcancer, raderar jämförelsen varken faktumet att hon upplever det jobbigt eller lindrar viruset i hennes kropp. Tänk om vi människor kunde sluta vara så hårda mot varandra, möta livsöden som de är och alltid hålla varandras händer vid behov? Möta alla med den godhet vi bara kan. Kalla mig galen, men jag blir ständigt lika lycklig av att se människor gladare tack var det mig vare sig det är genom att blåsa på ett litet barns skrubbsår eller handla mat åt en cancersjuk människa med en slutkörd kropp. Det finns liksom alltid något vi kan göra istället för att förminska andras upplevelser och känslor. Man kan alltid lyssna utan att riktigt förstå - det förlorar man aldrig någonsin på. 

Smärta är menat att kännas, det har vi alla rätten till.   

 

♥ Har ni tänkt på detta förut? Håller ni med mig? Tell me! Och såklart - gillar ni detta förslag på kategori? Lite mer "djup" emellanåt, en chans att förbättra sin inre skönhet? ♥

MAC Good luck Trolls

Jenni tipsar, MAC Cosmetics, Smink / Permalink / 9
 
En plastig barnkollektion? Nej, inte det! Bara MAC som återupplivade penntrollstrenden och skapade en kollektion med en given röd tråd - glada färger och roliga namn. Den lanserades i somras och ett stort leende föddes på mina läppar när jag i första anblick såg trollet i pressutskicket - annorlunda älskar jag och detta stod ju minst sagt ut... Att vara ett troll har aldrig varit så glamouröst. Vi tar en närmare titt! 
 
 
Kollektionen består av allt från läpprodukter, rouge till ögonskuggor. Jag har som ni ser fått hem en av ögonskuggorna, en vit med mikroglitter vid namn Silly Vanilly och den är superbra pigmenterad. Glad att jag fick en så jordnära färg då den får bli en del av min dagliga sminkritual, istället för att användas en gång per halvår som en gul ögonskugga hade gjort. Förpackningen ser ju ganska barnslig och billig ut, men jag tror tanken är precis så då det är temat Good luck trolls vi snackar om. MAC har lyckats med designen! Produkterna är inte mindre bra för sin barnsliga vibe, alltså inte som barnsmink man köper på leksaksaffären. Det här går hem även hos oss vuxna med högre krav på pigmentering och konsistens. MACs välkänt höga kvalitet är med på tåget så långt jag kan se... Vilken tur! Hihi.
 
 
Läppglanset i nyansen Glitter Grunge landade också hemma hos mig. Nyansen beskrivs som "sheer berry with extra fine silver sparkle." Absolut en produkt jag ska matcha i en sminkning någon dag eller natt, I likey-like it! Lila är ju "min färg" så hade tur även här. Dessutom är den extremt glittriga korken barnsligt tillfredsställande för ögat, jag kan inte riktigt sluta titta på glimret. Man blir glad! 
 
 
Vad säger ni? Är MACs Good Luck Trolls enligt er också en kul grej eller faller ni inte alls för busiga penntroll och färger? ;) 
 
Newsflash: MAC har nu öppnat en butik i Mall of scandinavia, Stockholm!

Essie Summer Collection 2016 - Shade Story

ESSIE, Naglar / Permalink / 10
 
Hösten har nästan hunnit ikapp oss men hallonen på bilden plockade jag idag och det är ett bevis för att vi inte behöver täcka oss med mörka kulörer riktigt än. Vem har förresten sagt att vi någonsin behöver det? Essies sommarkollektion 2016 består av både creme-och skimmerlack i oerhört vackra färger. De heter tillsammans "Shade story" och har alla sin roll i ett äventyr till staden Antigua. 
 
"Hungry for adventure? Two words: Viva antigua! Get lost in a Coconut cove and discover Berried treasures. Looking for some beautiful Tribal text-styles? Slip on some stylish Hiking heels and follow me to the artisan market where we can Loot the booty." - Essie
 
 
Vid första anblick tyckte jag detta var en oväntad sommarkollektion. Jag saknade lite "sting" i det hela, det där stereotypiskt tropiska eller kanske lite mer regnbågsfärger. Nyanserna är ganska enkla och klassiska, men samtidigt brukar det betyda att man får mycket användning för dem. Lacken går minst sagt att matcha till mycket! Dubbelt upp av både röda och blå nyanser var kanske sisådär, men samtidigt är de så snygga att jag inte riktigt vill klaga. Hm, min relation till denna kollektion är minst sagt skev. Men nyanserna i sig är top notch, jag kommer att använda dem alla. 
 
 Det är tydligt att Rebecca Minkoff som står bakom färgvalen vill inspirera till äventyr. "Natural wonders are everywhere - lush mountains, rainforests, waterfalls. Each bend in the road presents a spectacular new view. Start the day with a beautiful breakfast of local fruit and nothing to do except go where the mood takes you. There's no need for a plan - leave the guidebook behind and drift. Adventure will find you. Just go. Let's get lost!" skriver hon. Jag gillar hennes tankesätt. 
 
 
Från vänster: Viva antigua, Coconut core, Berried treasures, Hiking heels, Loot the booty och Tribal text-styles
 
Tilltalar denna enkla sommarkollektion er, eller hade ni önskat en annan färgskala? ♥
Pssst... Känns så underbart att vara tillbaka. Nu kör vi!
 
Till top